En tots els viatges hi ha temps per a gaudir de bones experiències gastronòmiques, voleu compartir-les?

23 d’ag. 2011

Especial Gipuzkoa : Amanida de gules a Getaria

Conèixer la gastronomia de qualsevol regió és conèixer també la seva cultura, i més quan parlem de Gipuzkoa, on la importància dels àpats i d’exigència culinària és part del seu segell d’identitat .
No fa masses dies abans del estiu vaig tenir el plaer d’escoltar una entrevista al Versió Rac1 on la protagonista era Elena Arzak filla del reconegut cuiner Jose Mari Arzak, parlava de la cuina d’avantguarda sense obviar la tradició dels plats. Una entrevista enriquidora pel nostre viatge, ella comentava que la cuina basca sense la catalana i al revés no haurien tingut la repercussió i el reconeixement internacional de l’actualitat, comentava també què per fi alguna cosa que fèiem molt bé i que deia molt de nosaltres la podíem ensenyar sense la controvèrsia d’altres aspectes de la cultura com la llengua, identitats i sentiments. La bona cuina és i ha de ser un punt de retrobament, i afegint paraules del gran mestre Ferran Adrià un espectacle més que cal ensenyar al món.
Ja toca oi?? Prou rotllo i al que anàvem, als plats....
Comencem per Getariako Udala , un poble de costaner preciós on ens van servir una amanida de gules, una senzilleta amanida freda de tomàquet amb gules, no és un plat sofisticat però no us el perdeu, és refrescant i perfecte per fer un segon plat més copiós.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada